Fame Academy

Opdrachtgever: AVROTROS

Fame Academy volgt het dagelijks leven van een groep HBO-studenten van Lucia Marthas Institute for Performing Arts in Amsterdam, die allemaal dromen van een grote rol in de spotlights. Naast de studenten staat ook directrice Lucia Marthas centraal.

De focus van de serie is tweeledig. Enerzijds is er de discipline en toewijding van de studenten die vereist is om in deze competitieve wereld staande te blijven. De opleiding vraagt enorm veel van de leerlingen, want alleen voor de allerbesten is er uiteindelijk een plaats in de schijnwerpers.

Anderzijds is het een coming of age-serie. Alle studenten zijn tussen de 17 en 24 jaar oud en worstelen met de levensvragen die met die leeftijd samenhangen. Ze gaan voor het eerst op zichzelf wonen en moeten een huishouden draaiende houden. Hoe intensief is de opleiding? En hebben ze wel tijd voor familie en vrienden? Daarnaast zijn er ook nog hun ouders, die op hun beurt een verwachtingspatroon hebben van de toekomst van hun kinderen. In de serie wisselen stress, hartstocht en geluksmomenten elkaar af.

Fame Academy was ook te volgen via Instagram, YouTube en Facebook.