Koning Willem I Prijs & Plaquette

Opdrachtgever: Koning Willem I Stichting

Vanaf 1 september 2015 is het voor Nederlandse ondernemingen weer mogelijk zich in te schrijven voor de Koning Willem I Prijs en de Koning Willem I Plaquette voor Duurzaam Ondernemerschap. Deze prijzen worden in mei 2016 wederom uitgereikt door Hare Majesteit Koningin Máxima en Prof. Dr. K.H.W. Knot, President van De Nederlandsche Bank N.V. en voorzitter van de Koning Willem I Stichting. 

De Koning Willem I Stichting wil met deze ondernemingsprijzen bekendheid geven aan positieve ontwikkelingen in de Nederlandse economie. In 2014 hebben Koninklijke FrieslandCampina N.V. (categorie Grootbedrijf) en KOTUG International B.V. (categorie MKB) de Koning Willem I Prijs in ontvangst genomen. Coöperatie TexelEnergie U.A. ontving in 2014 de Koning Willem I Plaquette voor Duurzaam Ondernemerschap. Nederlandse ondernemingen (Grootbedrijf én MKB) kunnen zich tot en met 31 januari 2016 kandidaat stellen. Voor meer informatie over de procedure en inschrijving: www.kw1prijs.nl.

Prof. Dr. K.H.W. Knot, President van De Nederlandsche Bank N.V. en voorzitter van het Bestuur van de Koning Willem I Stichting: Het bestuur van de Koning Willem I Stichting ziet er naar uit om ook deze editie Nederlandse bedrijven te kunnen belonen voor goed en innovatief ondernemerschap. Ondernemingen die zich onderscheiden in durf, daadkracht en doorzettingsvermogen of bezig zijn met een duurzame ontwikkeling nodig ik dan ook van harte uit zich kandidaat te stellen voor de Koning Willem I Prijs of Plaquette 2016.”

Durf, daadkracht, doorzettingsvermogen, duurzaamheid en innovatie
De Koning Willem I Prijs is dé nationale ondernemingsprijs die tweejaarlijks wordt toegekend door de Koning Willem I Stichting. De prijs wordt in twee categorieën uitgereikt: Grootbedrijf en MKB. Ondernemingen die de afgelopen jaren durf, daadkracht, duurzaamheid, doorzettingsvermogen en goed ondernemerschap hebben getoond, komen in aanmerking. De Koning Willem I Plaquette voor Duurzaam Ondernemerschap beloont duurzame innovaties van kleine of grote organisaties. Organisaties met duurzaam management, een duurzaam product of dienst, duurzame internationale samenwerking of die duurzaam produceren worden uitgenodigd zich in te schrijven. De vakjury beoordeelt de inzendingen en selecteert drie kandidaten. Deze bedrijven kunnen zich tevens inschrijven voor de EBAE, de European Business Awards for the Environment.

Niehe Media zal ook in 2016 weer samen met Smith Communicatie de feestelijke uitreikingsavond produceren. Het thema van deze uitreiking is Creating the Future.