Staatsloterij Oudejaarsfeest

Staatsloterij Oudejaarsfeest

Opdrachtgever: SBS 6

De Staatsloterij organiseert samen met de gemeente Den Haag op donderdag 31 december 2015 opnieuw een grote vuurwerkshow op de Hofvijver. Vorig jaar was het voor het eerst sinds 1749 dat er weer vuurwerk te zien was op deze historische plek. Dit jaar wordt de show verzorgd door Heron Fireworks. De vuurwerkshow duurt langer dan de afgelopen editie en is nog spectaculairder dan afgelopen jaar.

Het programma ziet er als volgt uit:
23.00 uur start muziek DJ Mitchell Niemeyer
23.55 uur trekking Staatsloterij
23.59 uur aftelmoment
00.00 uur vuurwerk
00.10 uur einde vuurwerk, start DJ Mitchell Niemeyer
00.30 uur einde muziek

Vrij toegankelijk
De toegang tot het evenemententerrein rond de Hofvijver is gratis. In verband met de veiligheid is er wel toegangscontrole. DJ Mitchell Niemeyer zorgt voor de muziek en brengt de bezoekers tijdens de inloop alvast in de stemming. Zijn muziek en de vuurwerkshow zijn op elkaar afgestemd, waarbij de grote dancehits van 2015 een prominente rol spelen.

Live uitzending
Het vuurwerk wordt live uitgezonden op televisie. Tijdens de uitzending op SBS 6, die start om 23.50 uur, wordt het winnende lotnummer van de hoofdprijs (30 miljoen) van de Oudejaarstrekking bekendgemaakt. Daarnaast zijn er dit jaar ook nog 250 MINI’s te winnen.

“De Hofvijver is ook voor de Staatsloterij een historische plek. In de Ridderzaal, op steenworp afstand van de Hofvijver, vond in 1726 de allereerste trekking plaats. We kijken ernaar uit om de traditie rond de jaarwisseling voort te zetten”, aldus Frans van Steenis, algemeen directeur Nederlandse Staatsloterij. Burgemeester Van Aartsen van Den Haag nodigt iedereen van harte uit om naar de binnenstad te komen om de jaarwisseling te vieren en samen te genieten van het spectaculaire vuurwerk.