20160331_TEDx_045-6170

TEDxBinnenhof

Opdrachtgever: TEDxBinnenhof

‘Ideas from Europe’ wordt reizend evenement in Europa

Het thema van TEDxBinnenhof 2016, Ideas from Europe, gaat de komende jaren heel Europa door. Dat heeft Staatssecretaris van Economische Zaken Martijn van Dam gezegd in zijn openingswoord tijdens TEDxBinnenhof. Daar stonden op het podium 12 sprekers uit twaalf verschillende Europese landen, allemaal met innovatieve ideeën die Europa en de wereld kunnen verbeteren.

Ideas from Europe
Tijdens TEDxBinnenhof 2016 stonden twaalf Europese ondernemers op het podium in de Ridderzaal. Hun ideeën bieden oplossingen voor maatschappelijke uitdagingen zoals goed onderwijs, toegankelijke en effectieve gezondheidszorg en werkgelegenheid voor mensen met beperkingen.

De Talks van deze sprekers zijn slechts het begin. TEDxBinnenhof heef als doel om te inspireren met positief nieuws over Europese doorbraken, en om te verbinden en de ideeën te versnellen. Tess Rutgers heeft een online-aanpak ontwikkeld die hierin gaat ondersteunen. Dit is gebaseerd op de Gartner-methode. De innovators kunnen zo – laagdrempelig – met hun stakeholders samenwerken aan de volgende stap in hun ‘value-development’.

TEDxBinnenhof 2016
TEDxBinnenhof is een publiek-privaat samenwerkingsverband van o.a. de Europese Commissie (EC), het ministerie van Economische Zaken, het ministerie van Buitenlandse Zaken, TomTom, Alliander, ING, Shell, KvK, SVP Sfeerbeheer, InHolland, Gemeente Den Haag en Niehe Media. Alle partijen werken samen met als doel om ondernemers met baanbrekende ideeën gericht op het oplossen van maatschappelijke uitdagingen het internationale podium te geven dat ze verdienen.