TV Show Unicef

TV Show Special: De Uitdaging

Opdrachtgever: Unicef

Er is een tijd waarin je onbevangen moet kunnen spelen, leren, fantaseren en dromen. Dat is je kindertijd. Het begin van wie je later zult zijn. De grote uitdaging is om met deze uitzending kinderen die waar ook ter wereld opgroeien onder vaak dramatische omstandigheden ook de kans te geven op een mooi begin van hun leven.

In deze spraakmakende aflevering vanuit het Beatrix Theater in Utrecht de unieke verhalen van gasten uit binnen- en buitenland die met Ivo Niehe terug gaan naar hun jeugd.

Het levensverhaal van topballerina Michaela De Prince is bijna te onwerkelijk om waar te zijn. Michaela is geboren in Sierra Leone en verliest op driejarige leeftijd haar ouders tijdens de gruwelijke burgeroorlog. Ze groeit op als wees en wordt door haar huidaandoening, vitiligo, gezien als kind van de duivel. Op een dag vindt ze een tijdschrift met op de voorkant een balletdanseres. Vanaf dat moment weet ze hoe haar toekomst eruit moet zien: ze wilt ook balletdanseres worden. Nu danst Michaela bij de Junior Company in Amsterdam en is ze in dienst van Het Nationale Ballet.

Maar ook; hoe was de jeugd van nummer-1-artiest Kenny B? Samen met de 8-jarige Matheu Hinzen (die in de speelfilm de jonge André Hazes speelt) gaat André Hazes jr. terug naar vroeger. En bijzondere bijdragen zijn er van Gerdi Verbeet en de bijna 80-jarige Paul van Vliet…

De gehele uitzending is hier terug te zien.