TV Show Ivo Niehe

TV Show

Opdrachtgever: AVROTROS

In de TV Show ontvangt Ivo Niehe nationale en internationale gasten in de studio of hij bezoekt hen thuis en op hun werk. Op reis en in de studio portretteert Ivo Niehe inspirerende persoonlijkheden uit binnen- en (vooral) buitenland met een internationale reputatie.

Geschiedenis TV Show

De TV Show ging in juli 1981 van start. Ivo Niehe bedacht het televisieprogramma en presenteert de TV Show vandaag de dag nog steeds zelf. De TV Show is bedacht als strak format: recente televisieprogramma’s en de gasten daarin zouden aan bod komen, afgewisseld met fragmenten uit binnen- en buitenland. Al snel veranderde de TV Show in een personality show, waarbij Ivo Niehe de gasten in zijn studio ontving. Na vijf jaar besloot Ivo ook op reis te gaan om sterren en opmerkelijke persoonlijkheden thuis te bezoeken. Vanaf het eerste portret van Roald Dahl werden de bezoeken een vast onderdeel van de TV Show.

Ivo over de TV show

Hoewel er bij het publiek grote waardering is voor de TV Show, heeft de pers met name de eerste 20 jaar kritiek op Ivo zijn ‘te weinig kritische aanpak’. Ivo Niehe zegt hierover: ‘Ik kan me daar geheel in vinden’. Mijn insteek is dan ook om de kijker te inspireren met voorbeelden van mensen die, niet zelden vanuit een weinig comfortabele jeugd, er in geslaagd zijn iets van het leven te maken. Bovendien, kom maar eens binnen bij Barbra Streisand met de opmerking ‘Behoorlijk matig, die laatste CD van u.’ Wat kan de zin daarvan zijn als je op zoek gaat naar iemands drijfveren, geluk en emoties?

Zondag 11 oktober start het volgende seizoen van de TV Show.